At Voorhorst

Terugblik, de toekomst en mijn passie

Na jarenlang als fysiotherapeut en manueeltherapeut gewerkt te hebben in een particuliere praktijk in Zwolle besloot ik in 2015 mijn praktijkdeel te verkopen en als ZZP’er verder te gaan met echografie als focus. De werkzaamheden – met op de achtergrond zorgverzekeraars die steeds meer controle willen over de werkzaamheden, en daarmee het werk bureaucratisch maken begonnen – zo te knellen dat ik merkte voor mijn passies geen tijd meer te hebben.

Ik wil verdieping in het vak echografie en merk dat dat alleen goed kan, door van de echografie (van het bewegingsapparaat) mijn beroep te maken.

Dat is nu het geval bij mijn werk in Hattem (Motus), Sneek (Fysio-Actief) en Nunspeet (Veramente). Ik werk zonder contracten met verzekeraars en heb de mogelijkheid zelf mijn werk in te delen zodat er geen belemmeringen meer zijn om als echodiagnosticus optimaal te functioneren.

Naast deze werkzaamheden ben ik met regelmaat gastdocent echografie aan Hogeschool InHolland (Haarlem) en bij Dynamic (Almelo).

Op deze site hou ik u als patiënt/cliënt op de hoogte van de echografie en bespreek ziektegeschiedenissen van patiënten voor zorgprofessionals. Met enige regelmaat publiceer ik over de diagnostiek van aandoeningen die vaak onderbelicht zijn en waar ik regelmatig vragen over krijg. Over die aandoeningen maak ik korte presentaties of ruim er een plekje voor in onder het kopje Nieuws!

Vragen, aanvullingen en opmerkingen stel ik erg op prijs. Waar mogelijk doe ik mijn best daarop inhoudelijk te reageren.