voor patiënten

Met echografie sámen naar de klacht kijken! 

(kijk a.u.b. ook onder het kopje ‘nieuws!’ voor recente ontwikkelingen en informatie)

Echografie is een medisch beeldvormende techniek waarbij met geluidsgolven gekeken wordt naar afwijkingen in spieren, pezen en gewrichten. Echografie is onschadelijk voor lichaamsweefsels, laagdrempelig toepasbaar en bovendien goedkoop. Daarmee onderscheidt het zich van röntgen en MRI. Tegenwoordig wordt echografie daarom vaak als eerste beeldvormende techniek ingezet!
De echografie richt zich vooral op onderzoek en diagnostiek. Daarnaast is advies voor een vervolgtraject erg belangrijk. Samenwerking met uw eigen therapeut en huisarts is van wezenlijk belang om u zo snel mogelijk van de klachten af te helpen of door te kunnen verwijzen naar de juiste persoon / specialist.

Voor wie en wanneer:
Echografie komt in aanmerking bij aandoeningen van gewrichten, spieren en pezen. Denk hierbij aan slijtage, peesontstekingen, slijmbeursontstekingen en zenuwirritatie in de arm, het been en de voet.

In het begintraject:
Echografie kan goed ingezet worden in het begintraject van bewegingstherapie zodat meteen de juiste insteek kan worden gekozen voor een optimaal herstelprogramma. Onderzoek heeft uitgewezen dat behandeltrajecten hierdoor aantoonbaar korter en dus goedkoper worden!

Tussentijds:
U bent bezig met een behandeltraject en vraagt u af of het met de klachten wel de goede kant op gaat, u wilt nú graag meer inzicht in het verloop van de klachten in de nabije toekomst.

Als second opinion:
Soms kan het gebeuren dat ondanks een zorgvuldig opgezet behandelplan er geen of onvoldoende verbetering van de klachten optreedt. Dat is ook een moment om met echografie de klachten nog eens te laten beoordelen. Regelmatig komt het voor dat door bijsturing van het therapeutisch beleid er alsnog verbetering optreedt en dat er meer begrip ontstaat waarom het herstel minder snel gaat dan u verwachtte.

Door wie:

U kunt – bij voorkeur – uw klachten laten beoordelen door een echografist die van echografie zijn/haar beroep heeft gemaakt. EchoProcedures doet aan echodiagnostiek en voert daarnaast echogerelateerde activiteiten uit zoals EPTE- therapie en injectietherapie (samen met de huisarts of specialist) en lesgeven

Wenst u door mij onderzocht te worden met echografie; maak dan een afspraak bij Motus Hattem (038-4440680), of Fysio-Actief Sneek (0515-434355) of stuur mij een mail.