AUW, MIJN HEUP!

voor patiënten:

Binnenkort publiceer ik over het Trochanter Major Pijn Syndroom (in de Engelstalige vakliteratuur afgekort met: GTPS). Het gaat om pijn aan de buitenzijde van de heup; liggen op die heup is pijnlijk!

Die publicatie is met name bedoeld voor fysiotherapeuten en echografisten en andere zorgprofessionals. Wat niet aan bod komt is wat u als patient zélf aan de klachten kunt doen, al of niet onder begeleiding van uw therapeut.

Met internet vond ik een Engelstalige publicatie speciaal voor patiënten die te maken hebben met deze klachten en zich afvragen welke eenvoudige oefeningen zelf gedaan kunnen worden en wat juist nagelaten moet worden.

Natuurlijk: met echografie kan heel precies vastgesteld worden welke structuur bij u opspeelt: een slijmbeurs, een pees of zit er kalk? Als u dat weet dan is een aanpak mogelijk die op uw klachten is ‘toegesneden’. Laat daarom een echo maken door een gespecialiseerde echografist als de klachten niet binnen een paar weken over zijn!

Voor oefentherapie en uitleg zie mijn publicatie:

Trochanter pijn syndroom 1

 NB: oefentherapie doet u op eigen risico, ik neem geen verantwoording voor de inhoud van de link. Raadpleeg bij twijfel altijd uw dokter of overleg met uw therapeut.

.