Cliënten echografie

Voor cliënten

U bent doorgestuurd of komt op eigen initiatief voor een echoconsult bij EchoProcedures/Voorhorst

Wat kunt u verwachten van echografie?

Met echografie kunnen lichaamsweefsels (spieren, pezen, kapsels, banden, bot en bloedvaten) zichtbaar worden gemaakt. Door in het lichaam te kijken naar de pijnlijke gebieden is het goed mogelijk een duidelijke diagnose te stellen waardoor het vervolg van het behandeltraject aangepast of bepaald kan worden.

U kijkt mee op het echoscherm, krijgt uitleg en kunt de echobeelden vastleggen op een telefoon. De uitslag van het consult koppel ik (desgewenst) terug naar je behandelaar of communiceer per brief met de huisarts.

Vaak krijg ik een specifieke onderzoeksvraag, dat neemt niet weg dat ik meestal aanvullende vragen zal stellen om zo gericht mogelijk te kunnen werken.

Echografie kan op elk moment in het behandeltraject worden ingezet. Echo valt onder de beeldvormende diagnostiek, net als röntgenfoto’s en MRI. Een groot voordeel van het maken van echo’s: ze zijn goedkoop en laagdrempelig. Men kiest er daarom steeds vaker voor om eerst een echo te maken alvorens een duur traject in te gaan dat niet per se een beter resultaat oplevert!

Van huis uit ben ik fysiotherapeut maar merkte dat echograferen en fysiotherapie moeilijk te combineren zijn. Daarom koos ik ervoor van echografie mijn beroep te maken. Mijn werk bestaat nu vooral uit echodiagnostiek en ik geef les aan studenten en zorgprofessionals.

Voor het onderzoek plan ik een half uur. Het kan voorkomen dat die tijd te kort is (of te lang), in dat geval pas ik de lengte van het consult aan. Het gaat erom dat je een helder advies krijgt op basis van mijn onderzoek, tijd mag daarbij geen beperkende factor zijn.

At Voorhorst/EchoProcedures

Locaties:

Motus: Hoopjesweg 2B  8051 DB Hattem(Gld)

telefoon: 038-4440680

Fysio-Actief: Kleinzand 147-149  8601 BG Sneek

telefoon: 0515-434355

Drijbersingel Zwolle (locatie van Annemieke van Voorthuijsen/Feldenkrais

echoprocedures@gmail.com

Leave a Reply