Nieuw: EPTE bij Veramente fysiotherapie Nunspeet

“EPTE is effectief bij chronische peesklachten!”

Veramente Fysiotherapie biedt vanaf heden de nieuwe therapie “EPTE” aan.

EPTE-therapie is ontwikkeld in Spanje en wordt nu wereldwijd toegepast door speciaal opgeleide echografisten en fysiotherapeuten. De behandeling wordt uitgevoerd door echografist At Voorhorst. Vervolgens worden de resultaten met Vera Dijkhuizen van Veramente besproken en er wordt een behandelplan opgesteld. In samenspraak bepalen wij of meerdere behandelingen nodig zijn. Samenwerking en korte lijnen vinden wij een voorwaarde voor een optimaal behandelresultaat.

Lees hieronder het: ‘wie-wat-waar-waarom-wanneer’…

EPTE-therapie 

Heeft u een van deze klachten?

* Pijn onder de knieschijf in de kniepees * Pijn in de Achillespees * Elleboogpijn (tenniselleboog of golferselleboog) *Chronische schouderpijn * Hielspoor * Heuppijn (GTPS)

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een nieuwe behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten.

Deze therapie werd in Spanje ontwikkeld en wordt nu veelvuldig toegepast bij topsporters, recreatieve sporters en bij iedereen die matig of slecht herstellende peesklachten heeft.

Met EPTE wordt de vicieuze pijncirkel doorbroken. Daarnaast starten we een trainingsprogramma op om uw spieren en pezen sterker, gezonder en beter belastbaar te maken. Vera Dijkhuizen begeleidt u bij uw trainingsprogramma.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Met echografie wordt gekeken waar de pees precies aangedaan is. U kunt ondertussen meekijken naar het echobeeld. Daarna wordt de huid gedesinfecteerd en wordt er een klein dry needling naaldje in de pees aangebracht. Daardoorheen wordt gedurende 1 á 2 minuten een elektrisch stroompje uit een batterij toegediend (zie foto boven). Daarmee worden een aantal lichaamseigen reacties opgewekt die het herstel bevorderen. Het prikken kan enigszins gevoelig zijn, meestal ervaren de patiënten het niet als ‘pijn’ maar als kortdurend ‘oncomfortabel’.

Hoe vaak moet ik behandeld worden?

Dat hangt af van de chroniciteit van uw klachten en de ernst van de peesblessure. Meestal zijn 1 tot 4 behandelingen genoeg; een enkele keer is een onderhoudsbehandeling noodzakelijk.

Wie doet EPTE bij Veramente?

At Voorhorst is echografist/fysiotherapeut en doet de diagnostiek met echografie. Daarnaast biedt hij EPTE-behandelingen aan. Vera Dijkhuizen/Veramente werkt met hem samen en bespreekt de voortgang van uw herstel.

Wat zijn de kosten?

De EPTE-behandelingen betaalt u met uw pinpas, u krijgt de rekening per mail opgestuurd. De rekening kunt u indienen bij uw verzekeraar die – al naar gelang hoe u verzekerd bent – een deel van de kosten kan vergoeden. Bespreek de gang van zaken rond de kosten van de behandeling vooraf met Veramente. U kunt er op rekenen dat wij ook op het gebied van de kosten met u mee denken.

“Succesvolle resultaten worden vaak al bereikt na enkele behandelingen, zelfs bij maandenlang bestaande peesproblemen.”

Veramente Fysiotherapie

Pascalweg 9A  8071SE Nunspeet

telefoon: 06-22384035