Voet- en enkelklachten

Bericht voor patiënten:

Met regelmaat komen bij Echoprocedures patiënten die pijn in hun voeten hebben. Heel vaak komt het voor dat na een kort onderzoek blijkt dat de diagnose voor de hand ligt, maar niet werd gesteld.

Zo kwam er laatst een wanhopige mevrouw uit Leeuwarden langs om maar eens een echo te laten maken. De huisarts had medicijnen voorgeschreven die niet of nauwelijks hielpen voor de pijn die in de voorvoet werd gevoeld. Vervolgens werd mevrouw doorgestuurd naar de neuroloog die een zenuwgeleidingsonderzoek liet doen en een MRI liet maken. Tot een diagnose kwam het niet. Na een kort onderzoek met echografie bleek dat mevrouw een goedaardig ruimte-innemend proces had in de enkel waardoor de zenuwen onder druk komen te staan.

Patiënt heeft de aandoening -met haar telefoon – vanaf mijn beeldscherm gefilmd om nog eens na te kijken en zo nodig elders te laten zien. Ik schreef een gedetailleerd recept voor inlays en verwees haar daarmee naar een goede podoloog. De podoloog koppelt de resultaten naar mij terug en stuurt per app een foto van de gemaakte zolen (uiteraard met in acht nemen van de privacy). Zo houden we de lijnen kort en de kans op misverstanden klein.

Kan uw podoloog of fysiotherapeut en huisarts niets meer voor u doen? Kom dan een keer langs bij EchoProcedures, een kleine moeite en niet duur. Wellicht kan ik iets voor u betekenen.

Tot ziens in Sneek, Hattem, Zwolle of Nunspeet (voor telefoonnummers zie: contact).